NOUA SPERANŢA BRAŞOV

Taberele Noua Speranta sunt organizate pentru a oferi tuturor participantilor posibilitatea de a se odihni, recrea si creste spiritual spre asemanarea cu Cristos, într-un cadru natural frumos si în partasie crestina.

Persoana de contact: Rodina Florin 0744,482936

email: florinrodina@yahoo.com

Cum sunt taberele Noua Speranta?

 • Frumoase! Pentru ca:
  • sunt instalate la munte, în locuri izolate, de o frumusete deosebita
  • sunt tabere de corturi
  • mesele se gatesc si se servesc în aer liber
  • traseele de drumetie strabat locuri superbe
 • Ofera prilejul unei partasii deosebite. Pentru ca:
  • dureaza 10 sau 11 zile
  • la o serie de tabara participa 30-32 de persoane
  • personalul taberei este alcatuit din voluntari (asistentii conducatorului de tabara, învatator de studiu biblic, echipa administrativa)
 • Crestine. Pentru ca:
  • Noua Speranta doreste sa promoveze si sa pastreze în aceste tabere cele mai înalte standarde de etica si morala crestina în comportament, în modul de vorbire si în relatiile dintre participanti si un mod echilibrat si decent de închinare si exprimare a trairilor spirituale.

ciucas-05.jpg

pc-ns.jpg

Câteva detalii în plus, nu?
La o serie de tabara vor participa 30-32 de persoane, ce vor fi cazate în corturi de 3, 4 sau 5 locuri, pentru fiecare loc existând câte o saltea izolanta de poliuretan. Participantii trebuie sa aiba un echipament obligatoriu, a carui lista se obtine la inscriere sau la cerere. Mesele se pregatesc si se servesc în aer liber, dar în tabara va exista un cort mare în care se poate servi masa si se pot desfasura activitati în caz de vreme nefavorabila. Fiecare participant va primi un set de vesela de a carui igiena se va ocupa personal pe perioada taberei, folosind materialele aflate în acest scop în tabara. Participantii la tabara trebuie sa consimta la respectarea neconditionata a regulamentului acesteia.

Ce facem în tabara?
Desteptarea are loc la ora 8.00. Fiecare zi a taberei începe cu un timp de închinare în rugaciune, cântare si meditatie biblica. Dupa micul dejun si o scurta perioada de timp liber urmeaza studiul biblic, în doua sesiuni, între orele 10.30-13.30, cu o pauza de jumatate de ora. Înainte si dupa masa de prânz este timp liber pentru odihna si activitati sportive. Dupa masa se desfasoara activitati la alegere: consiliere spirituala, jocuri biblice sau de societate, discutii pe diferite teme, scurte lectii de initiere în fotografie, drumetie montana si orientare (sau alte domenii, in functie de instructorii disponibili in personalul taberei) sau este timp liber. Se vor organiza campionate sportive (volei, sah, badminton) si un concurs de orientare în teren cu tematica biblica. Seara, dupa cina si pregatirea pentru noapte, ne adunam în jurul focului de tabara pentru partasie. În trei zile se vor parcurge trasee de drumetie. În acestea, masa de prânz se va servi pe traseu.