Curs de formare in consiliere creştină, Rotbav, Brașov

consiliere-300x187In perioada 15-17 mai  se va desfasura prin Şcoala de Formare în Conilierea Creştină sub coordonarea ACCR un Curs de consiliere creştină Nivel Fundamental la Rotbav (langa Braşov).

Doritorii se pot înscrie la trainerii

Ioan Poenar – 0744.370.833
Emi Simion – 0745.262334
Locaţie: Scoala Biblică Vestea Bună

Care este formatul cursului?
Cursul fundamental de consiliere creştină se desfăşoară normal pe perioada de 1 seminar a câte 4 zile (care se vor stabili de comun acord, studenţi-instructori).
Cursul, cu o durata de 50 de ore, este recunoscut de  ACCR. ROMANIA.
     In Romania, aceste cursuri au început în anul 2000, cu aportul a doi distinsi profesori Dr. Ruth Bullivant şi Graham Aramm, din U.K., desfasurandu-se in numeroase orase de pe teritoriul Romaniei.    Aceste cursrui sunt adoptate de ACC Romania, Scoala de Formare in Consiliere Crestina, în acest moment fiind considerate printre cele mai importante cursuri de instruire în domeniul Consilierii Creştine .
Criterii de participare, cerinte
Pentru a parcurge cursul cu succes şi a intra in posesia certificatului de absolvire trebuie îndeplinite câteva cerinţe:
1. Completarea unui formular de inscriere şi prezentarea recomandarii pe care o detineti (de la pastor/manager etc.)
2. Prezenta şi participarea la cel putin 90% din activitatile cursului;pentru absente de pana la 10% (ex.2 ore şi jumatate) rugati instructorul sa va arate de ce aveti nevoie pentru a recupera partea respectiva din curs. Pentru absente mai lungi de 10% va trebui sa participati la sesiunea de la care ati lipsit intr-un alt curs, cu o alta grupa.
Pentru cine este?
Acest curs este proiectat pentru oricine este interesat în consilierea crestina la nivel profesional: pastorii, conducătorii de biserici, liderii de tineret, fraţi din comitete, misionari, terapeuţi, asistenţi sociali şi medicali – de fapt, oricine este implicat în lucrarea cu oamenii.
3. Activitati şi lecturi obligatorii:  
Vi se va cere sa realizati urmatoarele activitati acasa:
a.       Jurnal de lucru
b.      Refarat de lectura
c.       Lecturi obligatorii
                          Scoala de Formare in Consiliere Crestina instruieste si pregateste  cursanti la nivel profesional in domeniul consilierii crestine—extinde şi îmbunătăţeste instruirea oferită celor ce caută o avansare a aptitudinilor de consiliere, şi o cale de acces spre acreditare naţională.
De asemenea sunt acreditate si de ACC.Romania
–          1  –
             Toate cursurile sunt actualizate constant pentru a asigura cele mai noi informaţii şi metode. Cei ce doresc să îşi extindă nivelul de instruire, pentru unul de diplomă, pot subscrie pentru aceasta, după parcurgerea şi completarea cursului de nivelul I, (Fundamental), urmează cel pentru Nivelul II format din 3 sesiuni a câte 5 zile.

Pentru informatii despre cursuri în zona dumneavoastră, accesati rubrica “Contact”  a site-ului ACCR.  sau la datele de contact de pe acest pliant…

Detalii despre curs

Cursul fundamental de Consiliere Creştină, asigură o instruire generală în domeniul consilierii creştine, vă ajută să vă cunoaşteţi pe voi înşivă, nevoile personale cât şi ale altora. De asemenea, vă va ajută să vă dezvoltaţi aptitudini în domeniu cât şi spiritul de lucru în echipe, dar nu vă va echipa ca şi consilieri.
Pentru a deveni calificaţi in consiliere, va fi necesar sa continuati urmatoarele nivele de instruire.
Planul cursului fundamental acoperă o gamă largă de aptitudini şi include lucrări în echipe, fiind un curs interactiv.   Pe tot cuprinsul acestui curs se pune un accent deosebit pe principiile biblice.  Acest curs vă va ajuta să va dezvoltaţi şi sa folosiţi diferite aptitudini şi tehnici de consiliere, şi vă va da o înţelegere clară a multor principii implicate.
Cursurile  sunt considerate a fi printre cele mai respectate şi căutate cursuri profesionale din Anglia cât şi Romania.

 

FOARTE IMPORTANT
·    Nu este vorba despre o conferinţă ci despre cursuri profesionale drept uramre participă doar cei ce se înscriu.
·    Numărul de locuri poate fi de maxim 42 de persoane.
·    Taxa de participare este  de 150  lei ..pentru cei care se inscriu până la data de 10 Mai 2014. Pentru cei ce se inscriu după data limită taxa va crește la 18o lei.
·    Toate cele 3 zile sunt obligatorii, /
·    Înscrierea se poate face până la  data de 10 Mai 2014 .…folosind datele de contact afişate mai jos.
·    FORMULARELE DE INSCRIERE  SE GASESC PE SITE-UL ACCR, ADUCETI-LE  LA CURS GATA COMPLETATE .
·    Participanţii primesc diplomele aferente nivelului fundamental daca finalizează  cursul, lucrările aferente acestui nivel.
·    Pentru terminarea studiilor este necesară urmarea cursurilor pe nivelul 2.
·    CURSUL VA INCEPE IN  DATA DE 15 Mai 2014, ora 9,00 –  Prezenta la timp a  tuturor participantilor este obligatorie
·    2 –
Pentru mai multe informatii – contactati :
Thel. 0744/ 370.833 Ioan Poenar
0745/ 262.334 Emanuel Simion


WEB:      www.accro.ro
emyligia@yahoo.com
 neludpoe@gmail.com

 

Obiectivele Cursului

1.      Definirea consilierii, confidențialitatea – condiția de baza in consiliere
2.      Cunoasterea aptitudinilor şi calitatilor necesare unui consilier crestin eficient
3.  Dezvoltarea aptitudinilor de comunicare verbala şi non-verbala ;
4.      Analizarea societatii in care traim ca loc in care oamenii isi duc problemele
5.      Folosirea instrumentelor de analiza a temperamentului ;
6.      Factori care pot afecta dezvoltarea personalitatii ;
7.      Evaluarea importantei “schimbarii” in consiliere şi cateva moduri de a-i ajuta pe clienti in procesul de schimbare ;
8.      Folosirea unor studii de caz pentru a intelege strategiile de lucru şi problemele cu care ne vom confrunta in activitatea de consiliere ;
9.      Abuzul sexual  și discutii despre abuzul sexual și abuzuri in general .
10. Definirea temenului de “stres”, cauze, simptome şi remedii .
                     (Test pentru descoperirea gradului de stres)

Instructorii sunt traineri activi şi experimentaţi, fiind recunoscuţi de  Asociaţia Consilierilor Creştini din Romania .

 

 Cursul costă aproximativ  150 de lei, pâna la data de 10 Mai. Pentru cei ce se inscriu după data limita, prețul va fi de 180 lei.  In preț se iclud: manualele, materiale de studiu, masa, cazarea,  taxa ACCR. transport instructori, etc -in functie de locul unde se desfăşoară).