Concert Oratorium la Brasov – 26 iulie

435-oratoriumVineri, 26 iulie, Biserica Neagră  găzduieşte un eveniment cultural de anvergură. Parte din ediţia a III-a a proiectului Oratorium (www.oratorium.ro), 115 de muzicieni români şi internaţionali vor interpreta pentru publicul braşovean Ein Deutsches Requiem de Johannes Brahms, o componentă însemnată dintr-un program mai mare, care include atât concerte în Cluj şi Oradea, precum şi o Promenadă muzicală în Cluj-Napoca în data de 22 iulie.

Concertul este rezultatul unui curs de măiestrie pentru cor şi orchestră care reuneşte muzicieni de renume şi oaspeţi însemnaţi precum soprana Georgeta Stoleriu, dirijorul american Delta David Gier, poetul-teolog elveţian Beat Rink şi o întreagă echipă de docenţi internaţionali, cu muzicieni tineri, dar talentaţi, aflaţi la începutul carierei, pentru a le oferi o viziune mai largă asupra profesiei de muzician şi un impuls puternic în dezvoltarea lor profesională.

Biletele costă 20 RON şi se găsesc la Biserica Neagră şi în reţeaua Eventim (în magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo, şi la librăriile Humanitas şi Cărtureşti).

Ein Deutsches Requiem de J. Brahms

vineri, 26 iulie, ora 18

Biserica Neagră

 

Delta David Gier, dirijor (SUA)

Georgeta Stoleriu, sopran

Will Hughes, bariton (SUA)

Corul şi orchestra Proiectului Oratorium

Kenneth Tucker, maestru de cor