Fundaţia IOCHEBED

Fundaţia are ca scop iniţierea, susţinerea şi încurajarea activităţilor umanitare de consilierepsihologică, spirituală, asistenţă socială şi activităţi educative. Oferă consiliere confidenţială femeilor în criză de sarcină, în abuz sexual sau viol; educaţie şi informare despre sarcină, avort şi alternativele lor; consiliere în sindromul post avort; mediere cu alte institutii pentru ajutor; vizionare de filme documentare pe teme de relaţii sexuale; planificare familială, dezvoltarea sarcinii şi riscurile avortului; campanie de educare şi informare sexuală, abstinenţa înainte de căsătorie.

Adresa: Bd. Griviţei nr.61 bl.46 sc.A ap.1 500198 Braşov

Numar de telefon: 0368-449283
Adresa de email: iochebedbv@gmail.com

Director: Făgădar Daniela Damaris

Proiecte Fundatia Iochebed
Misiune declarata
Fundatia Iochebed
Este un centru de consiliere in criza de sarcina, asistenta, educatie si informare pentru persoanele care au trecut printr-o situatie de criza de sarcina. Oferim serviciile de consiliere si asistenta intru confirmarea sanctitatii vietii si afirmarea dragostei lui Dumnezeu. Servicii oferite: test de sarcina; consiliere confidentiala in criza unei sarcini; consiliere psihologica post avort; consiliere psihologica in caz de viol sau abuz sexual; consiliere premaritala si maritala, educatie si informare in domeniul sexualitatii, privind relatiile sexuale, dezvoltarea intrauterina, avortul cu riscurile si alternativele lui; boli transmisibile sexual; planificare familiala la nivel informativ; vizionare de filme documentare pe diferite teme din domeniul sexualitatii.

Clubul “Tinerelor Mame”
Clubul “Tinerelor Mame” a fost infiintat pentru participantii la cursurile de pregatire pre-natala. Scopul acestui club este de a le invata pe tinerele mame cum sa-si creasca copiii. Tematica cursurilor include probleme post-natale (depresia post-natala, problemele alaptarii sau medicale ale noilor-nascuti ), dar tinta principala este de a impartasi aceste probleme tinerilor parinti din punct de vedere a valorilor crestine. De asemenea, evenimentul principal al acestor sedinte este prezentarea seriei video “Familia in prim-plan” ale Dr. James Dobson, serie care a avut un mare success in randul participantilor. Printre invitatii nostrii sunt bineveniti si partenerii de viata. In fiecare an de Craciun si Ziua Femeii organizam doua intalniri speciale la care invitam partenerii de viata si copiii.

CAMPANIE SCOLARA – Integritate sexuala
De cand Fundatia Iochebed si-a inceput programul “Consilierea in criza de Sarcina”, unul dintre principalele obiective a devenit campania scolara „Integritate sexuala”, in licee. Aceasta este o activitate importanta deoarece tinerii au sansa de a invata despre integritatea sexuala, sarcina si avort. Tinerii sunt incurajati sa adopte valorile moral crestine in ideile de “relatie”, casatorie; de asemenea, daca au probleme cu sarcina adolescenta sau stress post – avort le este mai usor sa vina la consiliere in urma campaniei din scoli.
Trebuie sa spunem ca din experienta de pana acum cele mai dificile cazuri le-am avut in urma campaniei scolare. Autoritatile scolare sunt deschise cu privire la acest proiect, de aceea avem o lista deschisa cu scolile dispuse sa adere la proiect. O astfel de campanie include doua ore de prezentare tinute la toate clasele din scoala: in prima ora prezentam integritatea sexuala si bolile transmisibile sexual, folosind metode specifice varstei lor, iar in cea de-a doua ora prezentam problema sarcinei si avortului cu ajutorul materialului vizuale. La final distribuim elevilor o serie de brosuri: “Cele noua luni”, “Prezervativul – cea mai buna metoda de protectie?” si “Integritatea Sexuala”. Aceste brosuri abordeaza aceste probleme din punct de vedere moral-crestin.

Cursuri Prenatale
Scopul acestor cursuri este de a pregati femeile insarcinate pentru nastere, oferind in acelasi timp informatii despre sarcina si nastere. Beneficiarii acestui curs au ocazia sa invete despre:
Dezvoltare intr-uterina;
Ingrijire pre-natala;
Comunicare mama-copil;
Tehnici de respiratie si relaxare;
Controlul durerii pe timpul travaliului;
Rolul partenerului pe timpul travaliului;
Alaptarea;
O alta activitate ce se inscrie in agenda clubului “Tinerelor Mame” este “Cum sa spalam nou-nascutul” , activitate care incheie fiecare serie de cursuri a clubului.
Probleme post-natale.
Participarea la cursuri are ca rezultat interrelatiile umane, noi cunostinte si prietenii.
Cursurile pre-natale sunt urmate de cursurile Clubului “Tinerelor Mame”.